esos.gr

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία
 1. Έγγραφο του υπουργείου Υγείας με «Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό έναντι της ιλαράς», διαβίβασε το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία της χώρας.

 2. "Τον νόμο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια δεν θα τον ψηφίσουμε, γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση, που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό μη κερδοσκοπικό και εν τέλει και το δημόσιο πανεπιστήμιο".

  Τη δήλωση αυτή έκανε  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην

  ...
 3. Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής καταθέτει σήμερα -εκτός απροόπτου-ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης το πολυνομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

  Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα ή την Τρίτηκαι

  ...
 4. Την ίδρυση της ακόλουθης ειδικότητας αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης  στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ):

  «ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

  προβλέπει απόφαση του Γενικού Γραμματέα  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης  Γ. Βούτσινου.

 5. Αλλάζουν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου, ως προς την αποτύπωση των στοιχείων γονέων και συζύγων στο Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών», με απόφαση της  υπουργού Εσωτερικών Ν. Κεραμέως.

  Ειδικότερα:

 6. Συναγερμός σήμανε  από χθες στα συστεγαζόμενα τμήματα Μαθηματικών και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών όταν έγινε γνωστό από το Νοσοκομείο -στο  οποίο μεταφέρθηκε φοιτήτρια του τμήματος Μαθηματικών από το υπό κατάληψη κτήριο- ότι  νόσησε από μηνιγγίτιδα.

  Το esosεπικοινώνησε με την Αντιπρύτανι  Λένα Αλμπάνη,η οποία μας δήλωσε τα εξής:

 7. Πίνακες που περνούν "ακτινογραφία" τα ελληνικά ΑΕΙ, όπως ποσοστά αποφοίτων και μέσο χρόνο λήψης πτυχίου ανά Ίδρυμα, γεωγραφική διασπορά, αριθμό προσωπικού, αριθμός φοιτητών, δημοσιεύει σήμερα το esos ( σ.σ. Τα στοιχεία προέρχονται από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης , ΕΘΑΑΕ)

  Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΘΑΑΕ σήμερα λειτουργούν  στα ελληνικά ΑΕΙ

  ...
 8. Του αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Αλέξανδρου Αλεξάκη  

  Συνολικά για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση φέτος είχαμε 2.033 αιτήσεις παραίτησης και αυτοδίκαιες αποχωρήσεις εκπαιδευτικών. 

  Πέρσι (2023) οι αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη γενική και στην ειδική αγωγή για το 2023 ανήλθαν σε 1.907  (1.774 στη γενική και 133

  ...
 9. Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του "Ψηφιακού Φροντιστηρίου", το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του "πιλοτικά" το δεύτερο δεκαήμερο του Μάρτη  σε δύο μαθήματα :  Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά του Γυμνασίου .

  Πρόκειται για ανατροπή στη φροντιστηριακή μάθηση των μαθητών, κυρίως  της Γ Λυκείου, καθώς εάν ο νέος αυτός θεσμός πετύχει και "αγκαλιαστεί"

  ...
 10. Νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας για 7η συνεχή εβδομάδα,  θα πραγματοποιήσουν  σήμερα  Πέμπτη,  οι φοιτητές, αντιδρώντας στην ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων.

  Στην Αθήνα  η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι,  στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαδήλωση προς τη Βουλή.

  Την ίδια ώρα, επίσης, θα

  ...